Fakte

12 Fakte rreth Amerikës

Shkruar nga Faktoman

1. Zezakët kanë qenë gjithmonë pakicë, dhe më parë kanë shërbyer si skllevër. Por, amerikanët nuk e dinë se skllavopronari i parë në SHBA ishte pikërisht zezak.

2. Gjatë kohës së ndalimit të alkoolit, Qeveria fuste helm në birra duke vrarë mijëra njerëz.

3 Amerika është i vetmi vend në botë që flamurin e vë pothuajse në çdo vend.

4. 27 për qind e amerikanëve nuk besojnë në teorinë se njeriu shkeli në Hënë.

5. Apple ka më shumë para se që kanë Shtetet e Bashkuara në arkën shtetërore.

6. Nëse keni 20 dollarë në xhepin tuaj dhe nuk ia keni borxh askujt asnjë cent, ju jeni më të pasur se 20% e amerikanëve.

7. Edhe pse flasin anglisht, amerikanët në fakt nuk kanë gjuhë zyrtare.

8. Është plotësisht e ligjshme që të miturit të pinë cigare, por nuk është e ligjshme që ata t’i blenë ato.

9. Gabimet e mjekëve janë shkaktari i gjashtë i vdekjeve në SHBA.

10. Në Amerikë, 40 për qind e nënave janë nëna të vetmuara (pa burrë) .

11. Çdo ditë shërbehen afro 100 hektarë pica.

12. Çdo ditë hahen afro 22 milionë pula. Faktoman.com/