Fakte

8 Fakte rreth Arabisë Saudite

Shkruar nga Faktoman
Arabia Saudite është e mbushur me resurse natyrore, por gjithashtu është e njohur edhe për ligjet ekstreme që i ka.Më poshtë, https://faktoman.com e sjell për ju listën e disa fakteve tronditëse rreth ekonomisë, demografisë, dhe faktorëve kulturor të Arabisë Saudite, e që ndoshta nuk i keni dëgjuar më parë.

1) Rreth 100 deve shiten çdo ditë në kryeqytetin e Arabisë Saudite

2) Mesatarisht një njeri është ekzekutuar çdo dy ditë në Arabinë Saudite gjatë vitit 2015

3) Fusha e naftës së mbretërisë Ghawar ka mjaftueshëm rezerva sa për ti mbushur 4,770,897 pishina noti të lojërave Olimpike

4) Arabia Saudite është shteti më i madh në botë pa lum

5) Arabia Saudite është i vetmi shtet në botë ku femrave iu ndalohet të vozisin vetura

6) Arabia Saudite është duke e ndërtuar ndërtesën më të gjatë në botë, e cila do të jetë 1 kilometër e gjatë

7) Rreth 60% e punës ndërtimore që bëhet në Arabinë Saudite bëhet nga shtetasit e huaj

8) Çmimi për ndërtimin e Kullës Mbretërore pritet të jetë diku rreth 1.23 miliardë dollarë