Fakte

5 vendet me popullsinë më të madhe muslimane në botë

Shkruar nga Faktoman

Bazuar në statistikat aktuale, popullsia muslimane është rritur tani në mbi 1.8 miliardë njerëz, 24.1% e popullsisë së botës janë muslimanë.

  1. Indonezia

A e dini se Indonezia është vendi me popullsinë më të lartë muslimane? Përqindja e muslimanëve në Indonezi ishte 12.7% por ne vitin 2010 kishte një rritje në 88.1%, ekuivalente me 205 milion muslimanë.

  1. Pakistani

Fillimisht, popullsia muslimane në Pakistan përbëhej vetëm prej 11% të. Megjithatë në vitin 2010, numri i muslimanëve është rritur në 178 milionë, 96.4% e popullsisë së përgjithshme najë muslimanë.

  1. India

India është vendi i tretë në botë më popullsinë më të lartë të muslimanëve. Në vitin 2010, përqindja e muslimanëve ishte vetëm 10.9% pastaj kjo shifër arriti në 14.6%, që do të thotë se në Indi jetojnë rreth 172 milion muslimanë.

  1. Bangladeshi

Më parë, vendi kishte vetëm 9.2% të popullatës muslimanë, por kjo përqindje është rritur me shpejtësi në 90.4%, që është afro 149 milionë muslimanë.

  1. Egjipti

Vendi transkontinental përfshin këndin verilindor të Afrikës dhe qoshe në jugperëndim të Azisë, Egjipti ka rreth 80 milionë muslimanë, që i bie 4.9% nga popullsia myslimane e botës. 94.7% e qytetarëve të Egjiptit janë muslimanë dhe kështu muslimanët e përbëjnë shumicën e popullsisë së përgjithshme në këtë vend/Faktoman.com