Fakte

7 Fakte që do ju bëjnë më të suksesshëm në jetë

Shkruar nga Faktoman

Njerëzit hasin pengesa gjatë jetës dhe kjo bën që ato të humbasin dëshirën, pozitivitetin dhe energjinë për ti bërë gjërat.

Mirëpo po të hidhni një sy drejt njerëzve të suksesshme do të habiteni se me sa lehtësi ato përballen me sfida të ndryshme. Kjo jo se sfidat e tyre janë të lehta, por ato kanë qëndrimin dhe sjelljen e duhur ndaj tyre, besimin e duhur në  vetvete për tu përballur me vështirësitë.

Atributi i dështimeve në jetë në defektet personale nuk do të bëjë gjë tjetër vetëm sa do të shkaktojë depresion dhe do ju mbajë larg suksesit. Optimistët janë më të suksesshëm dhe i trajtojnë problemet më me lehtësi. Ato i trajtojnë dështimet si mësime për të ardhmen dhe besojnë në një të ardhme më të mirë.

Ja disa nga sfidat personale që duhet të kaloni për tu bërë të suksesshëm në jetë.

1-Mosha

Mosha në të vërtetë është vetëm një numër. Njerëzit e suksesshëm nuk e lejojnë moshën e tyre të përcaktojnë se cilët janë dhe çfarë ata janë të aftë të bëjnë.

2-Negativiteti

Njerëzit e suksesshëm në vend që të ankohen se si gjërat mund të kishin qenë apo duhet të kishin qenë, ata reflektojnë në gjithçka që duhet të jenë mirënjohëse. Pastaj ata gjejnë zgjidhjen më të mirë në dispozicion, trajtojnë problemin dhe ecin përpara.

3-Njerëzit toksikë

Njerëzit e suksesshëm i shmangin njerëzit toksikë. Nuk harxhojnë kohë dhe energji me to.

4-Mendimi i njerëzve të tjerë.

Është e pamundur t’i shmangni reagimet dhe komentet e të tjerëve, por ju nuk duhet të bazoni arritjet tuaja në bazë të atyre që thonë njerëzit. Njerëzit e suksesshëm e dinë se kujdesi për atë që mendojnë njerëzit e tjerë është humbje kohe dhe energji. Kur njerëzit e suksesshëm ndjehen mirë për diçka që kanë bërë, ata nuk lejojnë që mendimet e askujt ta marrin atë larg prej tyre.

5- Frika

Frika nuk është asgjë më shumë se një emocion i vazhdueshëm që ushqehet nga imagjinata juaj. Rreziku është i vërtetë.  Njerëzit e suksesshëm e dinë këtë më mirë se kushdo, kështu që ata e rrokullisen frikën në kokë. Ata janë të varur nga ndjenjat euforike që fitojnë nga pushtimi i frikës së tyre.

6- E kaluara apo e ardhmja

Ashtu si frika, e kaluara dhe e ardhmja janë produkte të mendjes suaj. Asnjë sasi e fajit nuk mund ta ndryshojë të kaluarën dhe asnjë sasi ankthi nuk mund ta ndryshojë të ardhmen. Njerëzit e suksesshëm e dinë këtë dhe përqendrohen në të tashmen.

7-Gjendja e botës

Mbani sytë tuaj në lajme për një kohë të gjatë dhe do të shihni se është vetëm një cikël i pafund lufte, sulmesh të dhunshme, ekonomive të brishta, kompanive të dështuara dhe fatkeqësive mjedisore. Është e lehtë të mendosh se bota po shkon drejt greminës. Por njerëzit e suksesshëm nuk shqetësohen për këtë, sepse ata nuk kapen në gjëra që nuk mund t’i kontrollojnë.