Fakte

7 qytetet më të gjelbra në botë

Shkruar nga Faktoman

Pemët dihen se janë mushkëria e qytetit dhe e bëjnë jetën tonë më të shëndetshme.

Ato përmirësojnë cilësinë e ajrit, bëjnë hije duke ju mbrojtur nga rrezet e nxehta dhe ju sigurojnë cilësi më të mirë të jetës.

Vancouver në Kanada është vlerësuar si qyteti më i gjelbër në botë. Në vitin 2010, ky qytet hapi një diskutim me publikun për të marrë ide se si mund të bëhej qyteti më i gjelbër në botë. Dhe duket se plani 10-vjeçar ka dhënë rezultatet e veta.

Ja edhe lista me shtatë qytetet më të gjelbër në botë sipas Treepedia-s:

Vancouver, Kanada – Green View Index 25.9%

—–

Sacramento, SHBA – Green View Index 23.6%

—–

Geneva, Zvicër – Green View Index 21.4%

—–

Seattle, SHBA – Green View Index 20.0%

—–

Toronto, Kanada – Green View Index 19.5%

—–

Boston, SHBA – Green View Index 18.2%

—–

Tel Aviv, Izrael. – Green View Index 17.5%