Fakte

Fakte interesante rreth mjellmave

Shkruar nga Faktoman

Mjellmat janë krijesat më të bukura dhe shpendët më të mëdhenj

Këto janë faktet më interesante rreth tyre:

1- Mjellmat kanë vetëm një partner gjatë gjithë jetës.

2- Mjellmat e zeza janë jetojnë veç Australi.

3- Një mjelm mashkull quhet kob.

4- Mjellmat shumohen 3-4 herë në vit.

5- Vezët e mjellmave duan 35-42 ditë që të qelin.

6- Mjellma fluturojnë me shpejtësi deri në 60 milje.

7- Ka një fobi ndaj mjellmave.

8- Ka 6 lloje të mjellmave.

9- Mjellma ka rreth 25000 pupla