Fakte

Fakte interesante rreth hinduizmit

Shkruar nga Faktoman

1- Ka rreth një bilion besimtar hindu në të gjithë botën që jetojnë në Indi, Sri Lanka, Nepal.

2- Hinduizmi është religjioni më i vjetër në botë. Daton që nga viti 5,500 para Krishtit.

3- Sanskritishtja është gjuha më e vjetër në botë dhe çdo libër hindu është shkruar në sanskritishte.

4- Hinduizmi është fe politeiste.

5- Numri 108 është numri më i frikshëm në besimin hindu.

6- Besimtarët hindu janë vegjetarian.

7- Lopët shihen si kafshë të frikshme, prandaj nuk hahen kurrë nga hinsuistët dhe sillen lirisht kudo.

8- Hinduizmi ka shpikur konceptin e martesës.

9- Kumbh Mela është ceremonia më e madhe e peligrinazhit ku njerëzit lahej me ujë të shenjt të lumit.

10- Hindasit e kanë shpikur akupunkturën.

11- Fjala “Hinduizëm” nuk ka asnjëlloj kuptimi ngaqë nuk ka nisur si religjion.