Kuriozitete

Nëse keni lindur në këto muaj do jetoni më gjatë

Shkruar nga Faktoman

Shkenca ka përparuar kaq shumë, sa tashmë pretendon se në bazë të muajit të lindjes, mund të parashikojë me saktësi jetën e mëvonshme të një njeriu. Duke filluar nga pamja e jashtme, gjendja fizike e deri te shëndeti mendor.

Me fjalë të tjera, shkenca vjen për të konfirmuar parathëniet e astrologjisë. Pas një mori shqyrtimesh të kryera në Universitetin e Bristolit, (Britani), dhe në atë të Vjenës, (Austri), u gjet se muaji i lindjes përbën faktor themelor në përcaktimin e jetëgjatësisë së femrave mbi 30 vjeç.

Në veçanti, gratë e lindura në mes të majit dhe dhjetorit janë të prirura të jetojnë 3 vjet më shumë se ato që kanë lindur në gusht.

Gratë që kishin lindur në muajin maj (399 raste), jetuan 3.61 + – 0.93 vjet më shumë në krahasim me ato që kishin lindur në gusht. Pothuajse e njëjta epërsi u vërejt edhe për të lindurit e dhjetorit, jetuan 3.21 + – 0.94 vjet më tepër se të tjerët që kishin lindur në gusht.