Kuriozitete

Nëse keni një nga këto shenja, kjo tregon se trupi juaj është unik

Shkruar nga Faktoman

Në rreth 7.5 miliard njerëz në botë, çdo njeri ka shumë cilësi që e dallojnë atë nga të tjerët. Disa rezultojnë nga evolucioni, të tjerët janë rezultat i një rasti ose sëmundjeje.

Megjithatë, ekzistojnë ato që kanë të bëjnë vetëm me një grup të vogël njerëzish dhe kushdo që bën pjesë ne të, mund të ndihet i veçantë.

Pra, lexoni më poshtë për të gjetur se cilën nga këto karakteristika keni ju, apo miqtë tuaj.

Aftësia për të rrotulluar gjuhën dhe për ta bërë në formë rrethore

Mund ta mbështjellësh gjuhën në formë rrethore? Nëse po, ju i përkisni rreth 60% të popullatës që është në gjendje ta bëjë këtë. Nga se varet? Gjuha e njeriut përbëhet nga 8 muskuj që janë përgjegjës për lëvizjen e tij. Nëse ne jemi në gjendje ta bëjmë këtë nuk varet nga gjenetika, siç sugjerojnë disa shkencëtarë dhe si zhvillohen këto muskuj.

Të lëvizësh veshët

Veshi ynë i jashtëm përbëhet një kërc i mbuluar me lëkurë. Vetëm 22% prej nesh mund t’i lëvizin ato. Akoma më interesante është se vetëm 18% e këtyre njerëzve me fat janë në gjendje t’i lëvizin të pavarur nga njëri-tjetri. Pse ndodh kjo? Kjo është e ‘trashëguar’ nga paraardhësit tanë, muskujt e veshëve të të cilëve ishin më të zhvilluar. Kjo i bëri ata më të vëmendshëm dhe ua shtuan gjasat për mbijetesë./faktoman.com

Gropat në faqe

Rreth 27% e popullsisë kanë gropëza në faqe. Nga një këndvështrim shkencor, është një simptomë e deformimit të fytyrës të shkaktuar nga shkurtimi i muskujve të fytyrës. E gjithë kjo është për shkak të defektit të indit lidhës nën lëkurë që është zhvilluar gjatë zhvillimit të fetusit. Natyrisht, gropëzat nuk janë konsideruar si një defekt, madje konsiderohen si shum ë tërheqëse.

Aftësia për të arritur bërrylin me gjuhë

Për dikë që është në gjendje të arrijë bërrylin e tij me gjuhë nuk është aq interesante, por në fakt vetëm 34% e popullsisë mund ta bëjë këtë. Po e provon tani, apo jo? Nuk varet nga fakti nëse jeni fleksibël ose nga gjenetika juaj. E gjitha varet nga gjatësia e krahut tuaj. Provoni me miqtë tuaj për të parë kush mund ta bëjë më lehtë! Bëni një garë!

Hapësira mes dy dhëmbëve të parë (Diastema)

Diastema është një tipar që krijon një hapësirë midis dhëmbëve, veçanërisht midis dy dhëmbëve të sipërm, por mund të ndodhë edhe në pjesët e tjera të nofullës. Shkaktohet nga ndryshimi në madhësinë e dhëmbëve dhe madhësia e kockave të nofullës. Disa dekada më parë, diastema u konsiderua si një mangësi dhe u bënë përpjekje të shumta për ta korrigjuar atë. Sot, është një karakteristikë që konsiderohet të jetë një shenjë e atraktivitetit dhe origjinalitetit.