Shëndet

Zgjidhni problemin e gërhitjes për pesë minuta!

Shkruar nga Faktoman

Çdo natë, në shtëpitë anembanë vendit, dhomat e gjumit pasqyrojnë trumbetën, fishkëllimin, rënkimin dhe grindjen e gërhaguesve të kombit.

Kjo është një cacifoni shurdhuese që preokupon rreth 60 për qind të popullsisë – dhe partnerët e tyre – dhe nxit një tregti fitimprurëse dhe gjithnjë në rritje në pajisjet dhe mjetet juridike që gërhasin.

Por si të gjithë ata që janë përpjekur me sprej fyti amo aroma të ndryshme që pretendojnë për të lehtësuar garhatjen, është tejet zemëruese dhe shumë e vështirë për të rregulluar.

Kjo është vetëm një pasojë më fyese e procesit të plakjes dhe prandaj është shumë e zakonshme, thotë një studim i ri.

Por, pavarësisht kësaj, pak njerëz vlerësojnë se sa dobësuese mund të jetë për shëndetin tuaj dhe marrëdhëniet tuaja.

Një nga këshilltarët më të mëdhenj të veshit, hundës dhe fytit në Mbretërinë e Bashkuar, thotë se shumica dërrmuese e rasteve gërhitëse mund të zgjidhet me shpejtësi dhe pa shpenzime – duke shpenzuar vetëm pesë minuta në ditë duke bërë disa stërvitje të thjeshta të fytit.

Posa të flini gjumë dhe partneri u dëgjon se filluar të gërhisni, thjeshtë bëjini masazhë të lehtë fytit tuaj në pjesën e bajameve, pasi pikërisht aty qëndron problemi i mos depërtimit të ajrit.

Sipas Daily Mail, kjo metodë ka funksionuar në të shumtën e rasteve tek personat që kanë probleme me frymëmarrjen si pasojë e gërhitjes.