Shëndet

4 gabimet e higjienës që i bëjmë çdo ditë

Shkruar nga Faktoman

Kush do të kishte menduar se detajet e vogla që nuk i kushtojmë vëmendje, mund të na pengojnë nga shëndeti ideal?

1. Ngrënia e thonjëve tuaj si një mënyrë për të përballuar stresin.

Ndonjëherë ngrënia e thonjve mund të shkaktohet nga stresi emocional ose mendor dhe përdoret si një mënyrë për t’i kapërcyer këto ndjenja. Ju gjithashtu mund të kafshoni thonjtë tuaj pa menduar fare. Për fat të keq, kjo nuk funksionon mirë për pamjen dhe shëndetin tuaj.

2. Moslarja e duarve pas përdorimit të banjës

Sipas këtij hulumtimi, njerëzit kanë tendencë të mos lajnë duart pas përdorimit të një banjë. Shumica e këtyre njerëzve besojnë se nuk është e rëndësishme dhe është vetëm një humbje e kohës së tyre. Megjithatë, duart e lara është mënyra më e mirë dhe më e lehtë për të parandaluar veten nga marrja e sëmundjeve.

3. Nuk e ndryshon furçën tuaj të dhëmbëve për një kohë të gjatë.

Furça të dhëmbëve të lagur mund të mbledhë disa baktere në pak muaj, të cilat mund të jenë të dëmshme për shëndetin tuaj. Dentistët rekomandojnë ndryshimin e furçë dhëmbësh çdo 2-3 muaj, sepse përdorimi i njëjtë për më shumë se 3 muaj mund të ketë disa probleme serioze shëndetësore, të cilat mund të çojnë në, sëmundje të zemrës.

4. Mospastrimi i lëkurës së fytyrës tuaj çdo ditë

Lëkura e papastruar shkakton aknet dhe rrudhat dhe mund t’ju bëjë të dukeni më të vjetër. Dermatologët ju këshillojnë që të bëni maska për fytyrën tuaj dy herë në javë.