Femra

Shumica e martesave moderne dështojnë shkaku i pritshmërive të larta

Shkruar nga Faktoman

Profesori i psikologjisë sociale në SHBA, Eli Finkel, ka eksploruar lidhjet moderne dhe ka konstatuar se shumica e martesave të sotme dështojnë si shkak i pritshmërie të larta.

“Ndryshimi kryesor që ka ndodhur përgjatë shekullit të fundit është se njerëzit martohen më shumë e më peshë, me pritshmëritë se partneri do t’u ndihmojë të bëhen version më i mirë i vetvetes, por kjo nuk ndodh”, ka shkruar ai në librin e tij.

Ai gjithashtu ka cekur se është e domosdoshme të keni pritshmëri realiste nga partnerët në mënyrë që të jeni të lumtur në martesë.

Siç sugjeron ai, duhet të mendoni mirë se çfarë prisni nga një lidhje dhe të kuptoni se a janë këto pritshmëri realiste dhe të arritshme.

Flisni çdo gjë me partnerin dhe kërkoni kompromise.

Mbani mend se edhe partneri i ka pritshmëritë e veta, por asnjëherë mos e kërkoni dikë që “ju kompleton” sepse mund të zhgënjeheni.