Femra

Ndryshimet midis dashurisë së jetës dhe mashkullit të jetës

Shkruar nga Faktoman

Gjithmonë kam menduar se ka ndryshime midis mashkullit të jetës dhe dashurisë së jetës.
Dashuria e jetës do të të bëjë të çmendesh. Mashkulli i jetës do të të bëjë ta shohësh jetën si një çmenduri mbushur me pasione dhe kënaqësi.

Dashuria e jetës do të të bëjë të mos e kuptosh kush je dhe çfarë po bën. Mashkulli i jetës do të bëjë të ndjesh se terreni ku shkel duhet të jetë i denjë për ty dhe se planeti duhet të ndihet falenderues për ardhjen tënde në Tokë.
Dashuria e jetës do të të lërë të shohësh jashtë dritares duke pritur që të kthehet në shtëpi, ndërkohë që mashkulli i jetës nuk do të të lërë asnjëherë vetëm. Do të jetë gjithmonë pranë teje.

Dashuria e jetës do të të detyrojë të japësh shpjegime në çdo moment. Mashkulli i jetës nuk do të hedhë dot asnjë hap pa miratimin tënd.
Dashuria e jetës do të të privojë nga çdo gjë, që nga dashuria për veten e deri tek pika e fundit e lotit. Mashkulli i fundit do të bëjë që pikat e fundit që do të shohësh, të jenë ato të verës në darkat që do të hani së bashku.
Dashuria e jetës do të konsumojë gjithë shpirtin tënd dhe do të privojë nga çdo qetësi, ndërsa mashkulli i jetës do të të bëjë të dashurohesh me trupin, mendjen dhe shpirtin e tij.
Dashuria e jetës do të bëjë të ecësh mbrapsht dhe të përballesh me vështirësitë për ta bërë të funksionojë këtë dashuri. Mashkulli i jetës do të kapë dorën tënde dhe do e përballoni bashkë çdo gjë.
Dashuria e jetës do të të bëjë të ndezësh qirinj e të lutesh që çdo gjë të ecë mbarë. Mashkulli i jetës do të nxjerrë jashtë për darkë, do të bëjë të qeshës dhe do të falenderojë që je pjesë e jetës së tij në çdo sekondë.
Dashuria e jetës do të bëjë të udhëtosh në vende të ndryshme e të njohësh shumë njerëz. Mashkulli i jetës do t’i ndryshojë gjithë pyetjet e tua dhe do të tregojë thjeshtësinë e jetës.
Dashuria e jetës, sa herë që ta shohësh, do të lërë një ndjesi të ftohtë në qenien tënde. Mashkulli i jetës çdo herë që e sheh, do ta mbushë qenien tënde me kënaqësi dhe krenari.
Dashuria e jetës do të të shohë me dyshime, pasiguri dhe do të të tregojë kush je. Mashkulli i jetës do të të shohë me admirim dhe do të ndihet mashkulli më i çmendur në botë pas teje.
Dashuria e jetës do të të mashtrojë dhe ti do e besosh se ajo është dashuri. Mashkulli i jetës do të jetë vetë kuptimi i dashurisë dhe do të bëjë të kuptosh se çfarë është dashuria e vërtetë.
Mirëpo, për të përjetuar gjithë këto që kemi shënuar më sipër, e rëndësishme është së pari të duam veten dhe më pas të mendojmë të përjetojmë dashuri të mëdha. Nëse nuk duam veten, asgjë nga këto nuk është e mundur të ndodhë…