Uncategorized

Pa këto 4 gënjeshtra jeta do të ishte më e lehtë

Shkruar nga Faktoman

Pse jemi ngulitur në një korse të ngushtë dhe e bëjmë jetën më të vështirë se sa është? Këto iluzione të paarsyeshme na kufizojnë më shumë sesa mendojmë dhe duam …
Televizioni, interneti, prindërit, të afërmit, miqtë – të gjitha janë burimet e informacionit të pafund se ne jemi vazhdimisht të bombarduar 24 orë. Si duhet të sillemi, të vishemi, se si të vëmë kozmetikë, çfarë lloji të muzikës duhet dëgjuar, çfarë duhet ngrënë, pirë dhe kështu me radhë…

Në moshë të re na është thënë se çfarë është e mirë dhe çfarë nuk është … Megjithatë, disa nga mënyrat e vendosura në të menduarit na e bëjnë jetën më të vështirë – pa arsye! Sjellim disa nga më të zakonshmet dhe më të këqijat:

“Nuk kam kohë”

Nëse ju kërkojnë për fundjavë të mirë ose thjesht një shëtitje gjatë pushimit pasdite, truri ynë mendon: “Nuk ke kohë”. Atëherë këtë nuk e rivlerësojmë dhe automatikisht besojmë në këtë. Dhe ju me të vërtetë duhet ta rishikoni këtë mendim. A nuk keni kohë me të vërtetë, apo thjesht gënjeni? Shikoni në kalendarin tuaj dhe do të shihni se ka ‘vrima’ të mjaftueshme që mund të përdoren për gjëra të mëdha!

“Sigurisht njerëzit do të flasin për këtë! / Cilat do të mendojnë të tjerët? ”

Ne shpesh lejojmë që jeta dhe vendimet tona të ndikohen nga njerëzit e mjedisit tonë, madje edhe nga njerëz të panjohur. Dhe në fakt, VETËM ju duhet të jeni të lumtur me zgjedhjet tuaja!

“Duhet të jem këtu për të tjerët!”

Sigurisht është mirë të ndihmoni të tjerët. Por, për fat të keq, shpesh harrojmë për veten tonë. Gjithkush ndonjëherë mund të jetë i pafuqishëm …

“Nuk ka vështirësi pa shkencë!”

Vetëm kush punon vonë në mbrëmje ka një shans që të ketë sukses? Vetëm ai që mëson ditën dhe natën ka një shans për të marrë nota të mira në provime? Kjo nuk është kështu! Më shumë ‘numëron’ se sa efektivisht ne punojmë ose mësojmë. Kushdo që shikon orën dhe kështu mat efektivitetin e tij, ai në fakt e pengon veten,