Femra Shëndet

Këto femra janë më të rrezikuara nga sulmet

Shkruar nga Faktoman

Sulmet në zemër apo në tru vrasin rreth 140,000 njerëz në Shtetet e Bashkuara çdo vit. Kjo përbën rreth 1 në 20 vdekje.

Kësaj radhe, do të flasim për sulmet tek femrat dhe arsyet kryesore pse ato ndodhin.

Gjatë viteve, studimet kanë gjetur një gamë të faktorëve të rrezikut të lidhur me goditjet. Për shembull, rreziku i rritjes së infarktit me moshën dhe individët me presion të lartë të gjakut, sëmundje të zemrës ose diabet gjithashtu kanë rrezik të shtuar.

Etnia bën një ndryshim, gjithashtu. Goditje ndodhin më shpesh tek të rriturit afrikano-amerikanë sesa në të rriturit e bardhë, hispanik, apo aziatik amerikan, transmeton Indeksonline.

Disa faktorë të stilit të jetesës gjithashtu luajnë rolin e tyre – aktivitete të tilla si duhanpirja, pirja e alkoolit, ilace të caktuara, mbipesha shtojnë rrezikun e sulmeve.