Kuriozitete

Një peshk i rrallë që jeton në vullkane (Foto)

Shkruar nga Faktoman

Sa më shumë mësojmë rreth vullkaneve nënujore, aq më shumë e kuptojmë se jeta mund të lulëzojë pothuajse kudo.

Tani, një anije kërkimore australiane ka zbuluar një lloj të ri të ekzistencës së peshkut në vullkanet e brigjeve të kontinentit të Australisë.

Është quajtur “scaleless” dhe është jashtëzakonisht i shëmtuar.

Shkencëtarët ende janë duke u përpjekur që të identifikojnë këtë peshk të zi të vogël me dhëmbë helmues të tejdukshëm.

Kur versionet e larvave të këtyre kafshëve u pastruan nga fidanishtet e tyre oqeanike në det të hapur, fermerët menduan se i kishin zhdukur përgjithmonë.

Por, si duket e kishin gabim. Rezulton se ky lloj peshku po “lulëzon” dhe po kultivohet në ujërat njelmëta pranë vullkaneve nënujore.