Fakte

Fakte interesante për gjirafat

Shkruar nga Faktoman

Gjirafat i njohim veç si kafshët më të gjata në botë, por në fakt ka edhe gjëra tjera interesante rreth tyre

1. Gjirafat flenë veç 10 minuta deri në dy orë në ditë, pavarësisht gjithçkaje!

2. Gjirafat rrinë në këmbë gjatë gjithë kohës. Rrinë në këmbë edhe gjatë lindjes së të voglit.

3. Gjuha e gjirafës është blu në të zezë për ta ruajtur nga nxehtësia e lart dhe djegiet nga temperaturat e larta.

4. Zemra e gjirafës peshon 11 kilogramë.

5. Gjirafat pinë rreth 10 galona ujë në ditë.

6. Meshkujt dhe femrat hanë në anë të ndryshme të së njëjtës pemë!

7. Ekziston një kërcim i quajtur “Kërcimi i gjirafës”.

8. Jul Cesari ua ka dhënë këtyre krijesave emrin.

9. Brenda 10 orëve gjirafa e sapolindur aftësohet sa të mund të vrapojë baras të tjerave.

10. Gjuha e gjirafës është 45 cm e gjatë për të arritur edhe pjesët më të larta.