Thënie të mençura

13 thënie që do t’ju motivojnë të kapërceni çdo sfidë

Shkruar nga Faktoman

Jeta është një labirint. Asnjëherë nuk e dini se çfarë sfide apo pengese tjetër vjen më pas, por gjithmonë keni dy opsione: të merrni kontrollin ose të mbijetoni nën presion.

Kjo nuk ka të bëjë me atë që ju ndodh, ndonjëherë është për mënyrën se si zgjidhni të trajtoni stuhitë – për të vazhduar përpara me jetën tuaj kur pasiguria po ndizet rreth jush. Njerëzit më të fortë nuk dorëzohen, thjesht kapin momentin e tyre.

1# “Një anije është gjithmonë më e sigurtë në breg, por nuk është ndërtuar për të qëndruar aty.” – Albert Einstein

2# “Disa njerëz duan që diçka të ndodhë, disa dëshirojnë që ajo të ndodhë, të tjerët e bëjnë atë të ndodhë.” -Michael Jordan

3# “Pyetja nuk është kush do të më lejojë; është kush do të më ndalojë.” -Ayn Rand

4# “Bëni atë që duhet të bëni derisa të bëni atë që dëshironi.” -Oprah Winfrey

5# “Të gjithë duhet të fillojmë të jetojmë përpara se të plakemi. Frika është humbje kohe. Kështu janë dhe keqardhjet.” -Marilyn Monroe

6# “Kur e gjithë bota është e heshtur, edhe një zë bëhet i fuqishëm.” -Malala Yousafzai

7# “Mbi të gjitha, jini heroina e jetës tuaj, jo viktima.” -Nora Ephron

8# “Mos u lut për një jetë të lehtë, lutuni për forcën për të duruar vështirësitë.” -Bruce Lee

9# “Njerëzit që janë aq të çmendur sa të mendojnë se mund ta ndryshojnë botën, janë ata që bëjnë ndryshimin.” – Steve Jobs

10# “Keni armiq? Shumë mirë. Kjo do të thotë që ju keni bërë diçka, dikur në jetën tuaj.” -Winston S. Churchill

11# “Nëse gjuani për yjet dhe godisni hënën, është mirë. Ju keni qëlluar për diçka. Shumë njerëz as nuk e marrin mundimin të gjuajnë.”- Fuqioz

12# “Është vendi juaj në këtë botë; është jeta juaj. Shkoni dhe bëni gjithçka që mundeni me të, duke bërë atë jetë që dëshironi të jetoni.” – Mae Jemison

13# “Vetëm ata që janë të gatshëm të rrezikojnë të shkojnë shumë larg mund të zbulojnë se sa larg mund të shkojnë.” -T.S. Elliot