Fakte

20 fakte të çmendura që tregojnë se sa pak njohuri kemi për botën

Shkruar nga Faktoman

-Mjalti nuk prishet kurrë. Jo pas një viti, jo pas dy – kurrë.

-Kandil deti Turritopsis Nutricula është i vetmi organizëm i njohur në Tokë i cili është biologjikisht i pavdekshëm.

-Zemra e një balene blu është aq masive sa që një qenie njerëzore mund të notojë nëpër arteriet e saj.

-Për çdo person në botë ka rreth 1.6 milion milingona. Pesha e përgjithshme e të gjithë këtyre milingonave është e barabartë me peshën e kombinuar të popullatës njerëzore në botë.

-Një oktapod ka tre zemra.

-Fillimisht, Feng shui ishte arti i zgjedhjes së një vendi të përshtatshëm për një varr.

-Në Saturn dhe Jupiter, shiu bëhet nga diamante.

-Një tas peshku prej ari stereotipik është në të vërtetë lloji më i keq i shtëpisë për ta.

-Leximi në ndriçim të dobët ose përdorimi i një kompjuteri në errësirë ​​nuk ka në të vërtetë ndonjë efekt negativ në vizionin tuaj.

-Universiteti i Oksfordit është më i vjetër se Perandoria Aztec.

-Në Qipro, Santa Claus quhet Basil.

-Askush nuk ka arritur ndonjëherë të zbusë një elefant afrikan.

-Imazhi në të majtë është se si duket një qiri kur digjet në Tokë në të djathtë kjo është se si digjet në gravitetin zero, siç shihet në stacionin hapësinor Mir.

-Mungesa e gjumit i bën njerëzit të shohin armiq përreth tyre.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!