Fakte

Fakte rreth Liqenit të Ujmanit

Shkruar nga Faktoman

Marrëveshja e nënshkruar në Uashington nga ana e Kosovës dhe Serbisë ka paraparë që Liqeni i Ujmanit të përdoret nga të dyja shtetet.

Kjo sipas një studimi fizibiliteti nga Qeveria amerikane.

Nga ky liqen furnizohen me ujë të pijëshëm pjesërisht disa qytete të Kosovës, si Prishtina, Mitrovica, Vushtrria, Skënderaj, Drenasi, Obiliqi si dhe Fushë Kosova, kurse termoelektranat e KEK-ut dhe Feronikelit e përdorin për ftohje si dhe destinacioneve tjera.

Por për më shumë fakte rreth liqenit, shihni foton më poshtë: