Fakte

10 Fakte rreth makinave

Shkruar nga Faktoman

1. Jane rreth 1 bilion makina aktualisht ne qarkullim ne toke.

2. Rreth 160,000 makina prodhohen cdo dite.

3. Do te duhej me pak se 6 muaj qe te shkoje ne Hene me makine duke ecur me 95km/h.

4. Hitleri, i shkroi një pikë shitjeje Mercedes duke i kërkuar  një kredi për makinë.

5. Deri ne 19 vajza mund te nxej nje makine Smart.

vajza ne makine

6. Mesatarisht nje makine ka 30000 pjese.

pjest e kerrit

7. 92% e makinave te shitura ne Brazil perdorin Etanol si karburant i cili prodhohet nga kallam sheqeri.

karburant

8. 75% e makinave qe ka prodhuar gjigandi Rolls-Royce jane akoma ne qarkullim.

rolls-royce-ghost-saloon

9. Volkswagen zotëron Audi-në, Bentley-në, Bugatti-në, Lamborghini-në, Porsche-në, Seati-në, dhe Skoda.

volkswagen-1024x501

10. Mesatarisht Amerikanet shpenzojne rreth 38 ore ne vite ngecur ne trafik.

chinese-traffic-chaos-small