Fakte

20 Fakte historike që nuk ua kanë mësuar në shkollë (Foto)

Shkruar nga Faktoman

Ndonjëherë, edhe një detaj shumë i vockël mund të ndryshojë tërësisht këndvështrimin tuaj për historinë. Më poshtë janë 20 fakte mbresëlënëse që do ju bëjnë të zhyteni në kapitujt e paeksploruar të historisë, dhe ta shihni botën nga një tjetër pikëvështrim.

Piktura të Adolf Hitlerit. A nuk janë të bukura?

 

Muzikantët në Titanik që vazhduan të luanin muzikë, për të qetësuar pasagjerët e tmerruar, teksa anija nisi të fundosej.

 

Gra iraniane, përpara revolucionit islamik

 

“Hija” e një viktime të Hiroshimës, pas shpërthimit të bombës atomike.

 

Teknologjitë e të ardhmes, në sytë e ilustruesve francezë në vitin 1924

 

Një unazë vikinge e shekullit 9, me mbishkrimin islamik: “Për Allahun!”

 

“Le Coucher de la Mariée”, ose “Koha e gjumit për nusen” është filmi i parë erotik në historinë e kinemasë. Xhirimet janë zhvilluar në Paris, në vitin 1896.

 

Në fillimin e shekullit 20, heroina përdorej për të kuruar kollën.

 

Ja se si ndërtoheshin rrugët në Romën e lashtë.

 

Dhe kështu bëheshin protezat e dhëmbëve.

 

Hugo Boss, dizajneri i uniformave të nazistëve.

 

Grusht hekuri që përdorej nga policia e Nju Jorkut.

 

Argentavis është ndoshta zogu më i madh fluturues që ka ekzistuar ndonjëherë në Tokë.

 

Përpara se të binte në duart e Hitlerit, svastika ishte simbol i fatit të mirë për më shumë se 3000 vite.

 

Peshkim i suksesshëm, BRSS, 1924.