Fakte

7 Fakte interesante për Charlie Chaplin

Shkruar nga Faktoman

Charlie Chaplin ka qenë një regjisor, aktor dhe komedian anglez. Ishte një talent i jashtëzakonshëm, i cili shpenzoi jetën për t’i bërë njerëzit të qeshin dhe të mendojnë.

Ai njihet si aktori që kur bota vuante pasojat e Luftës së Parë Botërore, shumë njerëz gjetën shpresë në filmat e tij, edhe pse pas komikes së tyre fshihej një jetë e trishtuar.

Faktoman ka përzgjedhur disa fakte, pak të njohura mbi jetën e Chaplin-it.

1. Ka qenë aktori i parë i vendosur në kopertinën e “Time” në vitin 1925

2. Është emërua një asteroid në emër të tij.

3. Pas vdekjes Chaplin i është vjedhur trupi nga disa banditë, dhe hajdutët më pas kërkuan 600 mijë franga zvicerane për ta kthyer prapë.

4. Në filmin kushtuar jetës së tij, në rolin e gruas së Chaplinit ishte vajza e tij Geraldine.

5. Ka 11 fëmijë dhe ka qenë i martuar 4 herë.

6. Chaplin ka pasur sy të kaltër.