Fakte

5 Fakte rreth zemrës së njeriut

Shkruar nga Faktoman

Zemra është organi kryesorë i trupit të njeriut, pa një zemër të shëndoshë nuk mund të jetojmë. Zemra fillon të rrahë para se të lindim dhe është organi i fundit i cili pushon kur të vdesim. Këto janë disa fakte interesante rreth saj:

1. Një zemër normal i ka të rrahurat 72 herë në minut! Kjo do të thotë që 100,000 herë në ditë, 3,600,000 në vit!

2. Zemra e fëmisë fillon të rrahë në javën e katërt të shtatzënisë.

3. Bebet i kanë të rrahurat e zemrës 70 deri në 190 të rrahura në minut.

4. Zemra e gjinisë femërore është 25% më e vogël se ajo e gjinisë mashkullore.

5. Egjiptasit e vjetër kanë menduar se zemra lëviz nepër organizëm të njeriut.