Fakte

11 Fakte rreth teknologjisë

Shkruar nga Faktoman

Sot teknologjia ka arritur përmasa dhe dimensione të pallogaritshme, duke u futur në çdo pjesë të jetës sonë. Por se sa peshë ka teknologjia sot, do ta paraqesim me disa fakte që pak prej jush i dini.

1. Në eBay ndodhin transaksione me vlerë 682 dollarë çdo sekondë.

2. 91% e personave të rritur e kanë telefonin në dorë çdo orë çdo ditë.

3. Pesë bilionë e njerëzve përdorin një telefon mobile , por vetëm 3.5 bilionë prej tyre përdorin furcë dhëmbësh.

4. Kompania Microsoft dhe Appe kanë startuar në një garazh.

5. Çdo minuta rreth 100 ore material video hidhet në Youtube.

6. 90 % e mesazheve lexohet brenda 3 minutave.

7. 21 vjeçarët shpenzojnë mesatarisht 5000 orë duke luajtur video game, dërgojnë 250000 emaile, mesazhe dhe shpenzojnë 10000 orë në një telefon mobil.

8. Kompjuteri i parë personal u shit për 300 dollarë.

9. Kanë kaluar 40 vjet që kur u realizua lidhja e parë telefonike.

10. Mesatarisht, sipas burimeve të TechSot.al njerzit mbajnë me vete 2.9 pajisje teknologjike.

11. Çdo ditë dërgohen 350 milionë mesazhe në Snapchat.