Fakte

6 Fakte pak të njohura për Brad Pitt

Shkruar nga Faktoman

Aktori amerikane Brad Pitt është ndër aktorët e parapëlqyer hollivudian nga të gjithë, i njohur për shumë role të tij.

Brad Pitt përveç se një aktor shumë i suksesshëm ai është gjithashtu edhe një baba i përkyer, i  gjashtë fëmijëve Maddox, Pax, Shiloh, Knox, Pax and Zahara.

Për t’ju njohur më mirë me jetën e tij, faktoman ka sjellë disa fakte interesante për të.

1. Ka qëndruar 24 orë në një spitak psikiatrik, për të kuptuar sjellet e pacientëve atje dhe t’i përshtatej një roli të tillë që i është ofruar.

 

2. Brad Pitt ka dhuruar para për t’i mbështur martesat e të njejtës gjini në Kaliforni.

3.Fotografia e parë e binjakëve të Brad Pitt me aktoren e famshme Angelina Jolie (ish gruaja e tij) u shit për 14 milionë dollarë, dhe të gjitha ato para shkuan për bamirësi.

 

4.Është dizajnues mobiljesh.

5. Ish Presindenti amerikan Barack Obama është kushëriri i tij i nëntë. Këtë e kanë bërë të ditur hulumtuesit nga Shoqëria Historike Gjenetike, në vitin 2008. Ata janë të lidhur nga Edwin Hickman, i cili vdiq në Virxhinia në 1769.

 6. Pitt ka një fondacion për bamirësi, bashkë me Angelina Jolie, Fonadcioni quhet  “Jolie-Pitt”.

 

6. Ka qenë mashkulli i vitit nga revista “People” prej vitit 1995 deri 2000.