Fakte

14 Faktet më të çmendura rreth Rusisë (FOTO)

Shkruar nga Faktoman

Njerëzit e Rusisë e jetojnë jetën shumë më ndryshe sesa qysh janë mësuar ta jetojnë ‘njerëzit normal’.

Rusia njihet për shumë gjëra, por këto 14 fakte të cilat Faktoman i sjell më poshtë për ju, janë krejtësisht të reja dhe plotësisht të pabesueshme.

Sidoqoftë, kjo është lista:

1) Birra deri në vitin 2011 nuk konsiderohej si një pije alkoolike në Rusi

2) Doktorët mund të të fusin një kapsulë në trupin tënd e cila të ndalon ty të pish alkool

3) Rusia është më e madhe se planeti Pluto

4) Thuajse secili Rus i konsumon 18 litra alkool në vit

5) Studentët e shkollave së mesme mësohen se si ta montojnë dhe çmontojnë një Ak-47

6) Janë 9 milion femra më shumë sesa meshkuj

7) Rusia e ka përqindjen më të lartë të përdorimit të heroinës

8) Në pikën më të afërt, Rusia dhe SHBA janë vetëm 4km larg njëra tjetrës

9) Në Rusi nuk e kanë fjalën ‘argëtim’ apo të ngjashme

10) Është ilegale të ju thuash fëmijëve se homoseksualët ekzistojnë

11) Ndonjëherë njerëzit e pasur udhëtojnë me ambulancë për të iu shmangur trafikut

12) Rusia dhe Japonia ende nuk e kanë nënshkruar traktatin e paqes për ta përfunduar Luftën e Dytë Botërore

13) Fjala ‘vodka’ rrjedh nga fjala ruse ‘voda’ e cila do të thotë ujë

14) Gjatë kohërave të krizave ekonomike, mësuesit ndonjëherë janë paguar edhe me vodka