Fakte

11 Fakte rreth femrave për të cilat nuk keni dëgjuar

Shkruar nga Faktoman

Sa do të pretendoni se i njihni femrat gjithmonë do të ketë fakte rreth tyre që nuk do t’i dini. Më poshtë gjeni disa prej tyre:

-Një grua mesatarisht ha rreth 2-3 kg buzëkuq në jetën e saj

-Gratë pulisin sytë rreth dy herë më shpesh se burrat

-Burrat djersinë dy herë më shumë se gratë

-Gratë jetojnë më gjatë se burrat, pjesërisht për shkak se sistemet imunitare të tyre plaken më ngadalë.

-Gruaja qan rreth 30 dhe 64 herë në vit, ndërsa burrat qajnë mes 6 dhe 17 herë

-Çdo 90 sekonda një grua vdes gjatë lindjes

-Gruaja që iu nënshtrua transplantimit te parë të suksesshëm të mitrës mbeti shtatzënë në vitin 2013.

-Rreth 2% e femrave në botë kanë një thith të tretë.

-Në Kinë, gratë që janë të pamartuara nga 30 vjeç e sipër thërriten, “nu Sheng.” Që do të thotë grua e mbetur.

-Programuesi i kompjuterit të parë ishte një grua

-Në vitin 1951 një grua e quajtur Henrietta Mungesat dhuroi qelizat e saj në shkencë dhe ato përdoren për çdo gjë. Ajo do të zgjasë përgjithmonë!