Fakte

Fakte rreth qytetit të luksit, Dubait

Shkruar nga Faktoman

Qyteti i Dubait, përveçse llogaritet si qytet tanimë me një turizëm jashtëzakonisht të zhvilluar, njihet edhe për “veçantitë” e tij

Dhe për të vërtetuar faktin se turizmi dhe ndërtimi janë pikat më të forta të këtij qytetit tregon edhe fakti se shitja e naftës përbën vetëm 6 për qind të ekonomisë së Dubait, burimet kryesore të të ardhurave janë pasuritë e paluajtshme dhe turizmi.

Këto janë disa nga kuriozitetet tjera të Dubait, për të cilat ndoshta nuk keni dëgjuar:

Flota e policisë së Dubait përfshin një Lamborghini, Ferrari dhe Bentley.

Dubai është qyteti ku ndodhin ndryshimet më të shpejta.

Dubai po ndërton një qytet të mbyllur, afro 46 mijë metra katrorë, duke nisur nga hiçi.

Në Dubai mund të shohësh kafshë të egra në vendin e pasagjerit.

Një gazetar nga Dubai u dëbua prej Arabisë Saudite, për shkak se i thanë që ishte “shumë simpatik”.

Një në pesë vinça për ndërtime të lartë ndodhet në Dubai.

Në ndërtimin e Ishullit artificial të Palmave në Dubai u importua aq shumë rërë, sa për të mbushur 25 herë Empire State Building në Nju Jork.

Shitja e naftës përbën vetëm 6% të ekonomisë së Dubait, burimet kryesore të të ardhurave janë pasuritë e paluajtshme dhe turizmi.

Burj Al Arab ka aq shumë flori brenda, sa për të mbuluar 46265 piktura të Mona Lizës.

Rreth 85% e popullsisë së Dubait janë të huaj, shumica e tyre indianë.

Në Dubai, robotët marrin pjesë në turnetë shumëmilionë dollarësh me gamilje, sepse janë më të lehtë dhe më të manovrueshëm.

Burj Khalifa është kaq e gjatë, saqë banorëve të saj në katin 150 u duhet të presin më gjatë për të thyer Ramazanin.

40% e floririt fizik që u shkëmbye në 2013 ndodhi në Dubai. I gjithi peshonte më shumë se 354 elefantë.

Policia e Dubait ka një bandë me gajde.

39% e hotelit të famshëm Burj al Arab është e pabanueshme dhe një hapësirë tërësisht e çuar dëm.

Në vitin 1968 kishte vetëm 13 makina në Dubai, tani trafiku është kaq i madh, saqë ndërtojnë rrugë me dy kate.

Burj Khalifa mund të shihet nga 90 kilometra larg.

Fusha e tenisit më e lartë në botë ndodhet në Dubai, në terracën e Burj al Arab.

Stacionet e autobusëve në Dubai janë të mbyllur dhe me kondicioner.