Kuriozitete

A ekziston magjia e zezë, çfarë thotë shkenca?

Shkruar nga Faktoman

Jo vetëm tek shqiptarët, por frika nga magjia e zezë ekziston në çdo vend të botës. Madje në shumë shtete të Evropës, por edhe në kontinentet e tjera, ekzistojnë dhe përherë kanë ekzistuar kulte të ndryshme, të cilat e kultivojnë magjinë e zezë.

Ato janë bashkësi dhe shoqata të ndryshme që veprojnë legalisht, gjysmë-legalisht, ose të fshehura pas ndonjë shkolle të ushtrimit dhe të edukatës psikike. Edhe simboli i nazizmit ka qenë një nga simbolet e magjisë së Egjiptit të lashtë.

Por çfarë thotë shkenca për magjinë e zezë? Shkencëtarë kanë pranuar vetëm ekzistencën e energjisë negative duke lënë kështu një pikëpyetje të madhe për magjinë. Për ata magjia është parë më shumë  çështje fetare sesa një çështje shkenëcore.