Fakte

32 vendet ku jetojnë njerëzit më të pasur në botë

Shkruar nga Faktoman

New-York-u mbete kryeqyteti më i pasur i botës. Sipas një raporti nga Wealth-X, një firmë që bën kërkime dhe vlerësime për vlera ultra të larta neto për individët, zonat metro në New-York ka numëruar numrin më të madh të banorëve prej me më shumë asete se vitin e kaluar prej 30 milionësh.

Numri i banorëve të pasur u rrit prej 9 përqind nga 2015. New-York dhe Hong Kong-u gjithashtu kanë numrin më të madh të banorëve miliarderë.

Veçanërisht, qytetet amerikane kanë dominuar listën e pretenduar .

Më poshtë shikoni top 32 qytetet në botë ku jetojnë njerëzit më të pasur:

32: Shangai-Kinw

31: Phoenix-Mesa-Scottsdale-Arizonw

30: Moscow-Rusi

29: San-Diego-Kaliforni

28: Munich-Gjermani

27:  Seoul-Korea e Jugut

26: Taipei-Taiwan

25: Detroit-Michigan

24: Stokholm-Suedi

23: Mineapolis-St.Paul-Bloomingston,Minnesota-Wisconsin

22: San Jose-California

21: Nagoya-Japoni

20: Miami-Florida

19: Atlanta-Gjeorgji

18: Seattle-Tacoma-Bellevue-Washington

17: Toronto-Kanada

16: Zurich-Zvicwr

15: Philadelphia-Maryland

14: Boston-New Hampshire

13: Singapore

12: Houston-Teksas

11: San Francisko-Kaliforni

10: Dallas-Texas

9: Osaka-Japoni

8: Washington

7: Chicago

6: Paris-Francw

5: Londwr-Angli

4: Los Angeles

3: Tokio-Japoni

2: Hong-Kong

1: New-York.