Fakte

Fakte interesante për gjirafat

Shkruar nga Faktoman

Gjirafat i njohim veç si kafshët më të gjata në botë, por në fakt ka edhe gjëra tjera interesante rreth tyre

1 -Gjirafat flenë veç 10 minuta deri në dy orë në ditë, pavarësisht gjithçkaje!

2 -Gjirafat rrinë në këmbë gjatë gjithë kohës. Rrinë në këmbë edhe gjatë lindjes së të voglit.

3 -Gjuha e gjirafës është blu në të zezë për ta ruajtur nga nxehtësia e lart dhe djegiet nga temperaturat e larta.

4 -Zemra e gjirafës peshon 11 kilogramë.

5 -Gjirafat pinë rreth 10 galona ujë në ditë.

6 -Meshkujt dhe femrat hanë në anë të ndryshme të së njëjtës pemë!

7 -Ekziston një kërcim i quajtur “Kërcimi i gjirafës”.

8 -Jul Cesari ua ka dhënë këtyre krijesave emrin.

9 -Brenda 10 orëve gjirafa e sapolindur aftësohet sa të mund të vrapojë baraz të tjerave.

10 -Gjuha e gjirafës është 45 cm e gjatë për të arritur edhe pjesët më të larta.