Fakte

7 fakte psikologjike, shumë interesante

Shkruar nga Faktoman

Shumë gjëra që ndodhin rreth nesh nuk i kuptojmë edhe pse jo rrallëherë na bie të ballafaqohemi me to.

Megjithatë ato ndodhin dhe ne i pranojmë pa qenë shumë të informuar rreth burimit të tyre. Më poshtë ju sjellim 7 fakte psikologjike të dukurive të ndryshme që na ndodhin, që mbase as ju nuk i keni ditur:

1.Njerëzit janë të prirur të krijojnë lidhje të forta emocionale me njerëz me të cilët janë duke kënduar.

2,Burimi më i rëndësishëm i lumturisë së një fëmije janë familja dhe miqtë e ngushtë.

3.Çdo njeri ka tre karaktere – ai që shfaq, ai që ka, dhe ai që mendon se ka

4.Shumë gjëra që ndodhin rreth nesh, mbase nuk i kuptojmë edhe pse jo rrallëherë na bie të ballafaqohemi me to.

5.Nëse kaloni vetëm 10 minuta duke shkruar shqetësimet tuaja para një provimi, shanset janë që të merrni rezultat më të lartë.

6.Mungesa e gjumit shkakton irritueshmëri si dhe prirje për të patur depresion.

7. Të folurit me zë të qetë teksa debaton me dikë, të ndihmon që të dominosh kundërshtarin.