Kuiz

Test për sytë shqiponjë/ I gjeni dot 8 makinat e fshehura në foto?

Shkruar nga Faktoman

Truri punon në mënyrë selektive, duke zgjedhur botën e informacionit që është e dobishme për të mbijetuar, për shkak se ai nuk mund t’i deshifrojë të gjitha, ne nuk kemi qasje për “çdo gjë” që ndodh.

Truri ynë nganjëherë na mashtron, kjo është e drejtë në fakt, sepse ne e perceptojmë të shikimit që truri interpreton në mënyrë të paguar. Kjo zakonisht ndodh me iluzionet optike dhe disa teste psikometrike.

Shembull dhe test i përqendrimit të shikimit është fotoja e mëposhtme për të gjetur se sa makina janë fshehur në të.

Fotoja është shumë konfuze pasi ngjyrat janë të tilla, mirëpo nëse i gjeni me gjasë keni shikim prej sy shqiponje.

Më poshtë fotoja dhe pastaj përgjigja e saktë.

Kuize:

1 në 100 persona mund ta shohin kafshën e fshehur në këtë foto

TEST: A duhet të ndaheni nga partneri juaj?

Test: Ekzistojnë katër lloje njerëzish! Cili jeni ju?