Kuriozitete

Meshkujt, të parët thonë “Të dua”

Shkruar nga Faktoman

Sipas rezultateve të një studimi të kohëve të fundit, këto dy fjalë magjike, ju mund t’i prisni vetëm pas afërsisht tre muaj takimi, kur është fjala për meshkujt …

Megjithatë, me gratë është situata pak më ndryshe. Besoni apo jo, mashkullit mesatar, i duhen 88 ditë për të thënë “Të dua” kurse gruas madje edhe 134 ditë!

Madje 39 për qind të meshkujve, këto dy fjalë i shqiptojnë edhe në muajin e parë të takimit, e cila vlen vetëm për 23 për qind të grave.

Ky studim gjithashtu thekson se një e treta është gati për të filluar një jetë së bashku, me gjysmën më të mirë, dhe 77 për qind e mbajnë në mend momentin kur i kanë thënë partneres që e duan, dhe data të tjera të rëndësishme në atë lidhje.

“Edhe pse nëpër vite e mendojmë të kundërtën, për shkak të opinioneve të krijuara dhe paragjykimeve rreth meshkujve, ajo rezulton se ata janë në disa momente vërtetë më të vëmendshëm se sa gratë”, tha Jenny Trent, një nga autorët e studimit.