Fakte

Fakte Interesante nga Sporti

Shkruar nga Faktoman

Keni menduar ndonjë herë për prejardhjen e disa sporteve të çuditshme apo pse golfi është sporti më i shtrenjtë në botë.

Faktoman sjellë disa fakte të ndryshme për sportin.

Golfi është sporti i vetëm i luajtur në hënë

Topi i parë i përdorur ndonjëherë në hokej ishte jashtëqitje e ngrirë e lopës

Peshkimi është kompeticioni me pjesëmarrjen më të madhe në botë.

Shaquille O’Neal mban këpucë me numër 22 inç. Ai vishte këpucë të reja para çdo ndeshjeje

Futbolli është sporti më i ndjekur apo shikuar në botë

Boksi u legalizua në vitin 1901.

Servimi më i shpejtë në tenis është regjistruar në vitin 1963 nga Michael Sangster me shpejtësi 154 milje për orë apo rreth 248 km/h.

Korea Jugore është vendlindja e teakwondo (Sport olimpik që nga viti 2000)

Topat e golfit mund të arrijnë shpejtësi deri në 273.5 km/h

Rregullat zyrtare të bejsbollit thonë se një arbitër nuk mund të zëvendësohet gjatë një loje, përveç nëse ai sëmuret keq, lëndohet rëndë apo nëse ai vdes.

Sporti kombëtar i Japonisë është Sumo.

Medaljet e arta nuk janë me arë të pastë që prej Olimpiadës së vitit 1912 kur edhe ishte hera e fundit që janë dhënë medalje plotësisht të arta, që nga ajo kohë medaljet janë të përziera argjend dhe ari.

Fluturimi i balonave në Tailandë është sport profesionistë.

Golfistët shpenzojnë afërsisht 800 milion dollarë në vit për topa.

Janë 318,979,564,000 mënyra për ti luajtur 4 radhët e para në lojën e shahut.

Astronauti Neil Armstrong fillimisht donte që të merrte me vete gjatë misionit në Hënë një top futbolli, por NASA e pengoi pasi e cilësoi atë si një simbol joamerikan.

Në bazë të provave filmike, një nga golat më të shpejtë në historinë e futbollit është ai i Rikardo Olivieras (Uruguaj) në dhjetor 1998, në vetëm 2.8 sekonda sapo kishte filluar loja.