Kuriozitete

Shenjat se ju keni lindur të jeni lexues

Shkruar nga Faktoman

Nëse juve iu ka pyetur ndonjëherë dikush ‘’A keni lindur me libër në duart tuaja?’’. Kjo do të jetë tipike për ty dhe duhet gëzuar.
Disa njerëz kanë urryer librat kur ata ishin më të ri apo edhe tejet të vegjel megjithatë duke u rritur e kuptuan se cfarë rëndësie ka dhe cfarë kënaqësie jep një libër në jetën e tyre

Disa kanë lidhje dashurie dhe urrejtjeje me librat, dhe vazhdojnë të jenë tejet indifferent ndaj novelave. Por ti asnjëherë nuk mund të ndiheshe në një mënyrë të tillë sepse ju thjeshtë keni lindur për të qenë lexues.

Prandaj edhe nëse ju dukeni sikur të kishit lindur me libër në duar, e vërteta është se dashuria për librat të pushton në cdo moment. Ti nuk erdhe në këtë botë i ditur të lëxosh, por ti vjen në këtë botë që të fillosh një jetë të re ku je i destinuar t’i dashurosh apo edhe adhurosh librat

Ndërkaq nëse jeni adhurues i librave dhe keni këto shenja atëherë ju jeni një lexues tejet i mrekullueshëm:

1. Ti ke kërkuar librat dhe ke tentuar t’i lexosh ato qysh nga fëmijëria e hershme.

2. Zakonisht fëmijët që lexojnë konsiderohen tejet të mençur, prandaj jeni shumë kurreshtar për të lexuar një libër dhe tejet fasionant.

3. Disa njerëz qysh nga fëmijëria janë tejet të llastuar, por ju gjithnjë keni kërkuar të dëgjoni e të kuptoni dicka reale, për të future në funksion trurin tuaj përtej imagjinatës.

4. Jeni tejet të ndijshëm në çdo gjë që dëgjoni dhe shihni.

5. Ju cdo gjë e përfshini në një ngjarje historike si dicka ‘’Na ishte njëherë..’’

6. Koha e gjumit për të shkuar në shtrat ishin momentet tuaja më të preferuara, sepse gjithnjë lexoni një libër.

7. Ju cdo herë kur hyni në ndonjë bibliotekë apo librari e mendonit vetën se jeni në parajsë.

8. Dini shumë mirë të menaxhoni stresin.

9. Keni fjalorth të pafudtë keni shumë mënyra se si të komunikoni në gjuhën tuaj.

10. Jeni gjithnjë për të pasur kohë për të kaluar e vetme.

11. Familja juaj lexon shumë.

12. Ti dëshiron më shumë se sa realitet.