Kuriozitete Shëndet

Ja pse disa njerëz teshtijnë tre herë me radhë

Shkruar nga Faktoman

Ekspertët që merren me hulumtimin e teshtimës theksojnë se ky reagim ndodh në disa njerëz paraqitet kur mendojnë për seks, por gjithashtu në dukje se lidhja mes sistemit nervor tek ata persona është pak e dëmtuar.

Deri te teshtima vjen për shkak të ngacmimit në hundë, duke shkaktuar një lëshim të ajrit të fuqishëm e shpejtësia e cilit mund të arrijë 150 kilometrash për orë.

Ekspertët që merren me hulumtimin e teshtimës theksojnë se ky reagim ndodh në disa njerëz paraqitet kur mendojnë për seks, por gjithashtu në dukje se lidhja mes sistemit nervor te ata persona është pak e dëmtuar.

Sipas shkencës, nëse teshtini disa herë rresht, më saktë tre herë rresht, kjo ndodh për shkak të një infeksioni në rrugët e frymëmarrjes, kur kemi ftohtë, alergji apo irritimeve të tjera të shkaktuara nga bakteret e ndryshme që ndodhen në organizmin e njeriut.

Pse ndodhin tre teshtima? Sipas studiuesve për të shpëtuar nga një “agjent irritues”, pikë së pari duhet boshatisur hunda (teshtima e parë), më pas duhet afruar në hundë (teshtima e dytë) dhe në fund duhet nxjerrë jashtë (teshtima e tretë).