Tech

Mos e karikoni telefonin tuaj 100%, dëmi është i pandreqshëm

Shkruar nga Faktoman

Na ndodh të gjithëve që ta lëmë telefonin në karikim gjatë gjithë natës. Mirëpo kjo gjë i bën shumë dëm telefonit tonë celular. Problemi qëndron se karikimi i telefonit deri në 100% i vë bateritë në gjendje të lartë tensioni, gjë që mund t’i dëmtojë në periudhë afatgjatë. Ndërkohë që telefoni është i karikuar dhe mbahet në karikim, kjo gjë thjesht e dobëson baterinë.

Këto të dhëna vijnë nga Univeristeti Battery. Teknika më e mirë për ta ruajtur baterinë tuaj është duke e karikuar nga pak gjatë gjithë ditës. /Faktoman