Shëndet

Metoda me ujë të ftohtë për të kuptuar nëse jeni të shëndetshëm

Shkruar nga Faktoman

Është një truk lehtësisht i realizueshëm, por me rezultate domethënëse.
Mjafton të vendosni ujë të ftohtë në një enë dhe të fusni në të majat e gishtërinjve, për të paktën 30 sekonda. Pas kësaj, do të merrni një shenjë të qartë nëse jeni të shëndetshëm ose keni një problem në trup.

Nëse majat e gishtave marrin ngjyrë të bardhë ose blu, keni një problem me qarkullimin e gjakut.
Një ndryshim i menjëhershëm i temperaturës ose stresit mund të bëjë që enët e gjakut të ndizen deri në gishtërinjtë, hundët apo edhe veshët.

Si rezultat, ka pjesë të trupit që nuk kanë gjak të mjaftueshëm dhe mund të ngurtësohen.
Problemet e qarkullimit mund të shkaktojnë mpiksje të gjakut që mund të jenë shumë të rrezikshme, sepse kur ato përhapen, mund të arrijnë në zemër ose në mushkëri dhe mund të bëhen ndoshta vdekjeprurëse.