Fakte

Disa Fotografi të Famshme që janë në të vërtetë të rreme

Shkruar nga Faktoman

Njerëzit shpesh merren me manipulime të zgjuara të fotografive. Disa përdorues bëjnë shaka me ta; të tjerët thjesht nuk i besojnë.

Ne në faktoman kemi gjetur disa shembuj të shkëlqyeshëm të fotografisë që kanë shkaktuar një zhurmë të madhe në botë, ndërsa janë plotësisht të rreme.

Kjo është një nga fotografitë virale më të vjetra dhe më të njohura të të gjitha kohërave. Ai bëri një marrëveshje të mirë të hullabaloo kur u shfaq në internet, por në të vërtetë janë dy foto të palidhura që u bashkuan mjeshtërisht së bashku. Ironia është se ishte reputacioni i National Geographic që pësoi më së shumti nga pamja e saj: fotoja shpesh kishte një titull duke deklaruar se ishte zgjedhur si “Foto Kombëtare Gjeografike e Vitit”.

Kështjella ishull ose ishulli i kështjellës

Një titull i shkurtër ende i mahnitshëm, The Castle Island, Irlanda, nuk ju lë një zgjedhje: ju vetëm dëshironi të bini gjithçka dhe të shkoni në Dublin për të parë këtë mrekulli të arkitekturës për veten tuaj. Mjerisht, nuk është më real se Neverland. Ky është Photoshop i mirë i vjetër, por është kaq mirë që miliona e besojnë atë.

Kanë kaluar disa vite që kur vera filloi me hype rreth këtij trajtimi të pazakontë. Ka shumë emra: blu, hëna, kineze, japoneze … Të gjithë trishtuar se ky nuk ekziston.

Big Bang Theory

“Nëse jeni një nga shkencëtarët më të shquar në histori, sigurohuni që ju do të përmendeni nëse përshtatet apo jo,” tha Albert Einstein në vitin 1911. Vetëm duke qeshur, ai nuk e bëri. Ashtu si ai nuk e ngiste një biçikletë kudo afër shpërthimit bërthamor në Nevada në vitin 1962. Kryesisht sepse ai kishte vdekur 7 vjet më parë.

Frika e bën ariun më të madh se ai

Kjo foto ju bën të buzëqeshni përkundër vetes. Urgjencat ndodhin gjatë të shtënave në kafshë të egra, por ky nuk është rasti: shikoni formën e kokës së arushit dhe një copë bari në dorën e djathtë të dorës. Për fat të keq, në qoftë se ju besuat që kjo foto të jetë autentike, ne duhet të zhgënjejmë ju: kjo është Photoshopped.\

Ekrani legjendar