Kuriozitete

Ky fis i ruan trupat e të vdekurve me shekuj (Foto)

Shkruar nga Faktoman

Një fis ka një traditë tepër të veçantë. Anëtarët e tij mbajnë nëpër duar eshtrat e paraardhësve.

Ky fis i quajtur Wogi, jeton në perëndim të ishullit Papua, shumë pranë Guinesë së Re.

Fisi indigjen ruan trupat e paraardhëse, me raste edhe me vite ma radhë. Ata përdorin balsamimin e trupit si formë respekti për të parët e tyre.

Zona e thellë dhe që ishte thuajse e paprekur, është hapur së fundmi për turistët.Shumë persona nga vende të ndryshme të botës mund të shohin gjatë muajit gusht, se si e zhvillojnë jetesën anëtarët e fisit në fjalë.

Pjesëtarët e fisit lejojnë turistët që të shohin traditat e tyre, si dhe ritet luftarake. Gjatë muajit gusht, anëtarët e Wogi zhvillojnë festime, të mbështetura në mitet e tyre të lashta.

f3_1471204466-7571287

f4_1471204466-8277327

f5_1471204466-4642097

f2_1471204257-6645031

f1_1471204257-4868047