Fakte

6 Fakte shumë interesante për sytë

Shkruar nga Faktoman

Faktoman ju sjell 6 fakte shumë interesate rreth syve.

1# Çdo sy përmban 107 milion qeliza, të gjitha janë të ndjeshme ndaj dritës.

2# Nëse keni sy të kaltër, ju keni të njejtin paraardhës me të gjithë njerëzit me sy të kaltër në botë.

3# Muskuli që ndihmon në mbylljen e syrit, është muskuli më i shpejtë në trup.

4# Lentet e syrit janë më të shpejta se çdo aparat fotografik profesional.

5# Ju shikoni me trurin dhe jo me sytë tuaj.

6# Të sapolindurit nuk prodhojnë lot.