Fakte

20 Fakte interesante nga bota e kafshëve

Shkruar nga Faktoman

1# Vijat te çdo tigër janë të ndryshme njëlloj si shenjat e gishtave te njerëzit.

2# Disa pula janë gjysmë mashkull gjysmë femër.

3# Syri i një struci është më i madh se truri i tij.

4# Peshqit të llojit “peshku i artë” nuk mund të mbyllin sytë pasi nuk kanë kapak.

5# Zemra e një balene blu ka afërsisht madhësinë e një makine.

6# Elefantët qëndrojnë shtazën përreth dy vjet.

7# Në vitin 1945 gjeli i quajtur Mike, jetoi 18 muaj pa kokë.

8# Kuajt e detit të gjinisë meshkuj mund të ngelin shtatzënë.

9# Përveç se thithin gjakun tonë, mushkonjat na urinojnë në lëkurë.

10# AND-ja e minjve dhe e njeriut janë të ngjashme në 97,5%.

11# Elefantët dhe shimpanzetë kanë sjellje të ngjashme me njerëzit, ata përjetojnë çrregullime të llojit stres post-traumë, çrregullime dhe depresion.

12# Peshqit Harengë komunikojnë nëpërmjet gazrave.

13# Minjtë qeshin kur i gudulis.

14# Bletët meshkuj ngordhin pasi kryejnë seks.

15# Filofobia është frika e të rënit në dashuri.

16# Qumështi i hipopotamit ka ngjyrë rozë.

17# Femrat kangurë kanë tre vagjina.

18#Delet arrijnë të dallojnë veten e tyre në foto.

19# Vetëm femrat mushkonja thithin gjak, meshkujt janë vegjetarianë.

20# Sipas shkencëtarëve lopët kanë miq të ngushtë dhe mërziten nëse ndahen prej tyre.