Fakte

20 Fakte të pabesueshme por të vërteta

Shkruar nga Faktoman

– Qentë mund të stërviten që ta nuhasin kancerin e mushkërive kohë përpara shfaqjes së simptomave

 

– Mbi 350 milionë njerëz vuajnë nga Çrregullimi i Varësisë ndaj Facebook-ut

 

– Thuajse në çdo specie gjitarësh, femrat jetojnë më gjatë se meshkujt

 

– Gjirafa mund ta pastrojë veshin e vet me gjuhë

 

– Një bllok ari i pastër me madhësinë e një shkrepëseje mund të shtrohet mbi një sipërfaqe sa një fushë tenisi

 

– Nëse një peshk të kuq e mbani në errësirë, ai do bëhet i bardhë

 

– Jetëgjatësia e një peshku të kuq të zakonshëm është mbi 20 vjet

 

– Kur ju hipin mornicat, qimet që ngrihen “mbërthejnë” ajrin dhe ju mbajnë ngrohtë duke mos e lejuar nxehtësinë e trupit të dalë jashtë

 

– Sheiku Hamad bin Hamdan Al Nahyan, miliarder dhe pjesë e Familjes Mbretërore të Abu Dabit, e ka skalitur emrin e vet në ishullin privat Al Futaisi në Emiratet e Bashkuara Arabe

 

– Duhen deri në dy orë për të zier një vezë struci

 

– Kacabunjtë mund të jetojnë deri 9 ditë pasi u është prerë koka

 

– Mesatarisht zemra rreh 100000 herë në ditë duke pompuar rreth 7500 litra gjak përmes dhomëzave të saj. Një 70-vjeçari mesatarisht i rreh zemra 2.5 miliardë herë

 

– Qumështi i hipopotamit është ngjyrë rozë

 

– Truri njerëzor ka kapacitet të ruajë gjithçka që njeriu përjeton

 

– Në dhjetë minuta, një uragan lëshon më shumë energji sesa të gjitha armët bërthamore së bashku

 

– Rafflesia arnoldii (në foto) është lulja më e madhe në botë dhe mund të rritet sa një ombrellë

 

– Një tryezë pune në zyrë ka 400 herë më shumë baktere se një tualet

 

– Pema e ullirit mund të jetojë deri në 1500 vjet

 

– Ju mund të kujtoni vetëm katër gjëra në të njëjtën kohë

 

– Iluzionet optike shfaqen kur ajo çka shohin sytë bie në kundërshti me atë çka pret truri