Shëndet

Hani ngadalë për të humbur peshë

Shkruar nga Faktoman

Njerëzit të cilët hanë shpejt ushqim, mund të humbin peshë thjesht duke e përtypur më gjatë ushqimin dhe duke pushuar pak mes kafshatave.

Hulumtimet me 60,000 japonezë tregojnë për një lidhje mes të ngrënit ngadalë ose shpejt, dhe fitimit ose humbjes së peshës, transmeton Telegrafi.

Sipas tyre, ndryshimet në shpejtësi të ngrënies mund të shkaktojnë ndryshime në obezitet dhe në indeks të masës trupore (BMI).

Shkencëtarët thonë se ngrënia më ngadalë ndihmon në parandalimin e obezitetit dhe zvogëlimin e rreziqeve të ndryshme shëndetësore.

Vlen të ceket se gjithashtu është dëshmuar që shmangia e mëngjesit nuk ka ndonjë efekt në humbjen e peshës.