Fakte

Disa fakte interesante rreth kompanisë Samsung

Shkruar nga Faktoman

Sa herë që kam nevojë për një vegël ose pajisje të re Samsung më vjen në mendje e para, nga telefonat e deri tek TV, kjo superfuqi koreane është udhëheqëse e tregut në çdo fushë të elektronikës veçanërisht në industrinë e telefonave të mençur. Gjatë dekadave të fundit Samsung ka qenë në ballë të zhvillimit teknologjik dhe inovacionit me televizorë të mençur dhe me telefona të pashembullt. Më poshtë Faktoman.com ju sjell disa fakte për Superstarin elektronik, Samsung.

#1. Ne gjuhen Koreane, fjala SAMSUNG do te thotë “3 yje”. Kete emer e kishte zgjedhur themeluesi i kesaj kompanie vizioni i te cilit ishte qe kompania e tij te behej e fuqishme dhe jetegjate sikur yjet ne qiell.

#2. Per te pasur nje kualitet sa me te larte te produkteve te saja, kjo kompani prodhimin e tyre e ben vetem ne fabrikat e saj zyrtare.

3#. SAMSUNG ishte i pari qe ofroi teknologjine CDMA ne pajisjet mobile, TV pajisjet dixhitale, telefonin ne forme te ores dhe telefonin me aftesi per degjimin e muzikes MP3.

4#. 1/3 e smartfonave te shitur ne bote jane SAMSUNG.

5#. Çdo minute ne bote shiten 100 TV pajisje nga SAMSUNG.

6#. SAMSUNG ka 33 qendra kërkimi dhe zhvillimi ne bote.

7#. Ka me se shumti inovacione mobile te patentuara ne bote.

8#. Kjo kompani gjithashtu investon miliardat per një ambient sa me te pastër gjate prodhimit te produkteve te saja.

9#. Samsung përbëhet nga rreth 80 kompani dhe ka të punësuar mbi 350,000 njerëz.

10#. Në tremujorin e parë të vitit 2012, Samsung Electronics u bë prodhuesi më i madh në botë i telefonave celularë nga shitjet e njësive, duke tejkaluar Nokia-në, e cila kishte qenë lider në treg që nga viti 1998./faktoman.com

11#. Samsung shpenzoi mbi 4 miliardë dollarë në reklama vitin e kaluar.

12#. Në vitin 2017, Samsung bëri një fitim operativ rreth 50 miliardë dollarë.

13#. Të ardhura gjithsej gjatë vitit 2017 kishte rreth 225 miliard dollarë.

14#. Në gusht të vitit 2016, për shkak të keq funksionimit të baterive, Samsung hoqi nga tregu 2.5 milionë “NOTE 7”.

15#. Samsung është krijuar në vitin 1938, saktësisht 38 vjet para kompanisë Apple.